Tasta Lleida aquest dissabte dia 6 al Poble Espanyol de Barcelona
Turisme de Lleida –Ajuntament de Lleida– col·labora en la promoció i tindrà un punt d’informació dins del recinte per explicar a barcelonins i visitants els atractius de la ciutat, especialment durant el mes de maig.

05/04/2013
L’activitat de la Fecoll consistirà en una caragolada popular pels assistents, un àpat que inclourà caragols a la gormanda, vedella i poltre dels Pirineus, pera de Lleida, pà de pagès i un got de cervesa.
La Plaça Major del Poble Espanyol acollirà una desfilada de les comparses de l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, acompanyats per la música d’Ilerband i les escales de la glorieta del recinte seran l’escenari de l’espectacle “Xim” del Centre de Titelles de Lleida. La música vindrà de la mà de la xaranga de l’Aplec “Mai toquem bé” que es mourà per tot el recinte. Finalment, s’exhibirà una granja de caragols en miniatura a la glorieta del Poble Espanyol i la Plaça Major del recinte tindrà un gastromercat amb venda directa de productes de la terra (oli de la DO Les Garriges de les cooperatives de Vinaixa i Maials, vi de la DO Costers del Segre amb el celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles i Casa Patau, peres DOP Pera de Lleida, i pa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida).

Per a més informació de l'acte
 
Vine a la la Ruta del Vi de Lleida
La ruta del Vi de Lleida és un passeig per la gastronomia, la cultura i la geografia lleidatanes vistes a través dels seus cellers. Un viatge enològic en què els vins tradicionals o de nova factura dibuixen un paisatge on passat, present i futur s'encavalquen.
05/04/2013
Parlar de Lleida es parlar de vi. Els innovadors cellers que avui esquitxen la geografia lleidatana tenen el seu origen en una tradició llarga i ancestral.
Encisadors cellers on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del conreu del cep ofereixen deliciosos vins tan diversos com el territori pel qual s'estén la Ruta.
Al pas de les vinyes, la Ruta del Vi de Lleida, oferiex un magnífic passeig per un patrimoni natural i monumental únic. A més, la Ruta inclou una selecció de restaurants que representen la cuina lleidatana a la perfecció.

Descobreix les Bodeges, vista les vinyes, disfruta dels paisatges, tastar els vins...

Per a més informació de la Ruta
 
La Lleida secreta obre les portes els diumenges!
Aquest diumenge dia 7 d'abril descobreix les Adoberies
Portes obertes de 10.00h a 13.30h
05/04/2013
Les Adoberies, situades al número 9 de la rambla de Ferran, són les més antigues de l'estat espanyol i les que millor s'han conservat. Es tracta de dos obradors, ara restaurats, que formen part d'un complex de set adoberies construït al segle XIII. Les dues que s'han recuperat contenen encara la canalització que utilitzaven a l'Edat Mitjana, amb el curs antic de l'aigua restablert, la qual cosa dóna al visitant una idea ben clara de com s'utilitzava aquest element imprescindible en tot el procés de transformació de la pell. L'accés a les restes històriques es realitza per un pont de fusta que separa els dos obradors i que permet observar els dipòsits excavats a la roca que s'utilitzaven durant el procés de transformació de la pell. Una pell que arribava seca o salada a l'obrador i que sortia transformada en un cuir suau i flexible preparat per ser utilitzat per fer guants, barrets, caixes, bótes o arnesos, per exemple. La visita a les Adoberies ens descobrirà, a més, l'antiga mina d'aigua que encara és conserva i ens permetrà també apreciar curiositats arquitectòniques com les voltes que suportes en carrer Blanquers o les restes d'una casa andalusina.

Informació del Calendari de les Portes Obertes
 
Descobreix els templers !
El Centre d’Interpretació de l’Orde del Temple és un espai singular que ofereix al visitant un apassionant viatge a una de les comunitats religioses més interessants i controvertides de la nostra història.
05/04/2013
Qui desitgi retrocedir vuit segles i submergir-se en plena era templera, només cal que visiti el Castell. Podrà trepitjar i veure les mateixes estances i espais que els anomenats soldats de Crist trepitjaven quan la casa templera de Gardeny era un dels centres neuràlgics i de poder del Temple a la Corona d’Aragó

Preu entrada
Tarifa General: 2.60 euros inclou entrada i audioguia
Tarifa Reduïda: 1.60 euros( pensionistes, titulars del carnet jove, estudiants, família nombrosa, joves de 7 a 21 anys )
Tarifa Gratuïta: de 0 a 6 anys, Carnet Club Super3, i a partir dels 65 anys.

Horaris :
Dissabtes i Diumenges de 10.00h a 13.30hPer a més informació dels Templers
 

Espònsors:

Col·laboradors:

Amb el suport de:

NOTA: Per realitzar aquestes accions és necessari obrir el correu. Els enllaços no funcionen en la vista prèvia
Per a veure les condicions d'ús d'aquest servei i administrar les seves dades Premi aquí
Per a deixar de rebre el butlletí Premi aquí
Turisme de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida