Primer Simposi de Gastronomia i Turisme a Lleida. 12 de novembre
El simposi pretén ser una eina de reflexió, interna, on tots els representants dels subsectors, Lleidatans o vinculats a la ciutat puguin intercanviar els seus punts de vista. No es pretén la realització d’una jornada on experts teoritzin sobre el coneixement de la gastronomia i del turisme, si no una anàlisi interna sobre la situació actual, el futur, i el potencial de la gastronomia
19/09/2012
El simposi té quatre objectius bàsics

- Esser una eina de difusió del coneixement i un espai de discussió del sector gastronòmic Lleidatà.

- Posar a la disposició dels assistents un espai de trobada i de relacions professionals i comercials, especialment entre els diferents subsectors de la cadena de valor per millorar el mutu coneixement.

- Aprovació del decàleg de bones pràctiques en la gastronomia Lleidatana.

- Constituir la llavor i el primer pas en la creació d’una organització permanent que vetlli per la gastronomia Lleidatana i la seva promoció

Aquest darrer objectiu és el que ha de donar continuïtat i validesa als treballs realitzats amb la col•laboració de tot el sector per aprofitar tot el potencial de la gastronomia Lleidatana en l’activitat turística.
 
"Lleida Experience", la nova oferta turística de Turisme de Lleida, ja es comercialitza
Turisme de Lleida, ha presentat la nova oferta turística, cultural i gastronòmica de la ciutat de Lleida que sota el títol “Lleida Experience” vol atreure un turisme de qualitat a les nostres terres amb la complicitat i col•laboració de 45 empreses i agents de comercialització de producte.

19/09/2012
Els nous paquets turístics de Turisme de Lleida se centren en cinc eixos: enogastronomia, city breaks, golf, paisatge i natura i wellness i estan ja disponibles, tant a la web de Turisme de Lleida com en les agències de viatge que participen en el programa.

La primera presentació comercial dels nous productes turístics lleidatans es va realitzar el passat dijous dia 13 de setembre al mercat Balear. En el workshop van participar 13 agències de viatges que es van entrevistar amb els agents de Lleida.

La del mercat Balear, pensada per impulsar la línia aèria Palma Lleida, ha estat la primera d’un conjunt de presentacions que es realitzaran tant dins de l’estat espanyol com en diferents punts de l’estranger per donar a conèixer la nova línia turística de Lleida.

L’objectiu del Patronat es enfortir la comercialització conjunta del producte turístic i els paquets “Lleida Experience” i enllaçar la sinèrgia del sector privat amb el producte turístic lleidatà.

Els paquets “Lleida Experience” són dinàmics, es poden contractar on-line, i seran oferts per agències i touroperadors potenciant la flexibilitat per adaptar-se en tot moment a les demandes del client.

En total, Lleida Experiencie ofereix 15 Propostes d'enogastronomia, 4 Propostes de City Breaks, 2 Propostes de Golf, 4 Propostes de Paisatges i Natura i 6 Propostes de Wellness.Més informació
 
Dia 27 de setembre " El Dia Mundial del Turisme"
20/09/2012
El Dia Mundial del Turisme (DMT) de 2012 es celebra sota el lema de «Turisme i sostenibilitat energètica: propulsors del desenvolupament sostenible». .

El lema d'aquest any té com a objecte destacar el paper del turisme en aconseguir un futur energètic més esperançador, un futur en el qual la totalitat de la població mundial tingui accés a serveis energètics moderns, eficients i assequibles.

El turisme, un dels sectors econòmics de major volum del món, ha donat ja passos importants en aquest sentit, millorant l'eficiència energètica i incrementant l'ús de les tecnologies relacionades amb l'energia renovable en les seves operacions. Aquests passos estan creant ocupació, ajudant a moltes persones a sortir de la pobresa i contribuint a protegir el planeta
 
Cimera entre els Ajuntaments de Lleida i Andorra la Vella, amb l’objectiu de tirar endavant col·laboracions en diferents activitats.
La cimera, inclou un interessant programa de col·laboració per la captació de Turisme de Reunions.

21/09/2012
Dilluns 17 es va realitzar a Andorra una reunió entre representants municipals de Lleida i del Comú d’Andorra la Vella, encapçalada per l’Alcalde de Lleida i la Cònsol Major d’Andorra la Vella

Com a conclusions de les reunions es va signar una declaració d’intencions de col·laboració entre ambdues ciutats.

Entre els punts inclosos hi ha la col·laboració entre municipis en la captació de congressos, així es va acordar la realització d’accions comercials conjuntes per tal de captar esdeveniments de gran format, en el que ambdues ciutats serien seu, com ja va passar recentment en el congres d’OIDP, congrés internacional de democràcia participativa que es va celebrar simultàniament a Lleida i Andorra l’any 2011
 

Espònsors:

Col·laboradors:

Amb el suport de:

NOTA: Per realitzar aquestes accions és necessari obrir el correu. Els enllaços no funcionen en la vista prèvia
Per a veure les condicions d'ús d'aquest servei i administrar les seves dades Premi aquí
Per a deixar de rebre el butlletí Premi aquí
Turisme de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida