Primer Simposi de Gastronomia i Turisme a Lleida
El simposi pretén ser una eina de reflexió, interna, on tots els representants dels subsectors, lleidatans o vinculats a la ciutat puguin intercanviar els seus punts de vista. No es pretén la realització d’una jornada on experts teoritzin sobre el coneixement de la gastronomia i del turisme, si no una anàlisi interna sobre la situació actual, el futur, i el potencial de la gastronomia
05/11/2012
Dia 12 de Novembre a la Llotja de Lleida

El simposi té quatre objectius bàsics

- Esser una eina de difusió del coneixement i un espai de discussió del sector gastronòmic Lleidatà.

- Posar a la disposició dels assistents un espai de trobada i de relacions professionals i comercials, especialment entre els diferents subsectors de la cadena de valor per millorar el mutu coneixement.

- Aprovació del decàleg de bones pràctiques en la gastronomia Lleidatana.

- Constituir la llavor i el primer pas en la creació d’una organització permanent que vetlli per la gastronomia Lleidatana i la seva promoció

Aquest darrer objectiu és el que ha de donar continuïtat i validesa als treballs realitzats amb la col•laboració de tot el sector per aprofitar tot el potencial de la gastronomia Lleidatana en l’activitat turística.

Inscripció gratuïta a
 
Dia Europeu de l'Enoturisme
El proper dia 11 de Novembre es celebra el dia Europeu de l'Enoturisme
30/10/2012
Es convida als amants del vi i del turisme a gaudir de les activitats organitzades per les ciutats i rutes del vi en els països europeus, amb l'objectiu de valorar i promocionar els territoris com a actius econòmics i estimular el turisme del vi.

En motiu d'aquesta commemoració a nivell europeu, les principals ciutats vitivinícoles i rutes del vi europees organitzen un gran nombre d'activitats al voltant del sector del vi i l'enoturisme, com ara visites guiades als cellers, tasts de vins i degustacions, visites a llocs turístics i històrics del territori, passeig per les vinyes, mostres de tapes, maridatge, etc.

En la passada edició més de 60 ciutats i / o rutes d'Espanya, Itàlia i Portugal es van adherir a la celebració del Dia Europeu de l'Enoturisme, superant les xifres de les edicions anteriors.
Informació sobre les activitats dels membres de la Ruta
 
Lleida Event & Convention Bureau participarà a la fira EIBTM que reunirà a més de 3.100 proveïdors internacionals de més de 90 països.
Es tracta de la fira de turisme de negocis, congressos i incentius més important a nivell mundial per a reunions, incentius, esdeveniments i viatges de negocis del sector.

29/10/2012
EIBTM està enfocada en un marc empresarial i de negoci dinàmic. El programa de Hosted Buyers, atreu als principals compradors mundials d’alt nivell internacionals.


L’oferta de Lleida estarà representada per la cinquantena de membres que formen part del programa LECB: hotels de la ciutat i el territori, diferents sales i equipaments per la celebració de congressos i convencions, espais singulars, restaurants, sales de banquets i diferents empreses de serveis relacionades amb l’organització d’aquest tipus d’actes que juntament amb - La Llotja – Teatre i Palau de Congressos conformen l’oferta en el segment MICE.

Informació de la Fira
 
La Festa del Vi de Lleida es consolida demostrant la gran qualitat dels vins de la DO Costers del Segre
La Festa del Vi de Lleida es consolida com una de les festes temàtiques més destacades al territori que vetlla per la promoció i la qualitat gastronòmica lleidatana.
05/11/2012
La festa d’enguany va comptar amb la presència de 15 cellers, de 5 restaurants i del Gremi de Forners. L’espai UN, l’Esmolet, el Restaurant Bellera, el Restaurant Ilargi i Vins Enoteca. Els cellers Analec, Bregolat, Castell del Remei, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, l’Olivera, Raïmat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.

Un dels objectius de la Festa del Vi és donar a conèixer els diferents establiments que participen en la Ruta, els cellers, els restaurants i els botigues de vins i associacions vinculades. Precisament, diumenge que ve se celebra el Dia Europeu de l’Enoturisme amb una jornada de portes obertes als cellers, que inclou visites guiades, degustacions i sortejos, entre altres.

Turisme de Lleida, organitza la Festa del Vi, amb el suport de l’Associació de la Ruta del Vi, el Consell Regulador de la D.O Costers del Segre, l’Associació de Comerciants de la Zona Alta, el Gremi de Forners i la Federació de l’Hostaleria de Lleida, entre altres.

 

Espònsors:

Col·laboradors:

Amb el suport de:

NOTA: Per realitzar aquestes accions és necessari obrir el correu. Els enllaços no funcionen en la vista prèvia
Per a veure les condicions d'ús d'aquest servei i administrar les seves dades Premi aquí
Per a deixar de rebre el butlletí Premi aquí
Turisme de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida